Enciclopediae

sâmbătă, 2 martie 2013

Ponta a decis: „Bye, bye, Schengen!”


 Când am calificat politica dusă de usl drept una neo-nazistă, foarte mulţi, sunt sigur, au considerat că este doar o figură de stil, o manieră de a ataca o Putere incapabilă, mincinoasă şi evident retrogradă. Nu, din păcate (şi am arătat asta aici) nu despre o figură de stil a fost vorba.

Se uită sau nu se ştie că, înainte de a-şi fonda partidele de extremă stângă, Hitler şi Mussolini au fost social-democrat cu simpatii comuniste (primul) şi socialist – al doilea. Fiecare dintre ei s-a desprins de curentele respective pentru că n-au regăsit în ele „naţionalismul” care îi caracteriza pe ei. Pendulând între social-democraţi şi comuniştii germani, Hitler s-a cantonat în obscurul Partid Muncitoresc German pe care repede l-a orientat către extrema stângă. Dat afară din Partidul Socialist Italian, Mussolini înfiinţează Fasciile, partid de aceeaşi factură naţional-socialistă ca şi Hitler.


În România de azi întâlnim în discursurile usl tot mai dese accente ce amintesc fie de fascism, fie de naţional-socialismul german. Fireşte, discursurile lui Căcărău şi adesea ale plagiatorului sau ale altor complici pot să pară de sorginte comunistă şi chiar sunt. Ce îi diferenţiază, totuşi, de comunism? Comuniştii şi anterior bolşevicii aveau drept ţintă bunăstarea tuturor în mod egal repartizată, „fiecăruia după nevoi”; desigur, o utopie dovedită. După anii '90 dominaţi de ideile „despotului luminat” – ilici, de câţiva ani încoace, usl a schimbat radical orientarea. „Sărăcia că virtute” promovată de ilici a fost complet abandonată, cum de altfel au procedat şi Hitler sau/şi Mussolini anterior. Deja acum nu mai vorbeşte nimeni despre „meritul” de a fi egal în sărăcie, conceptul fiind înlocuit cu discursurile mobilizatoare patriotarde. Un asemenea discurs este şi cel al lui Corlăţean, care spune limpede că interesul ca România să intre în Schengen ar trebui să fie al... UE(!), că România „poate trăi şi fără această apartenenţă”. Reacţia Preşedintelui Băsescu faţă de această declaraţie ce părea una susţinută doar de idei personale ale lacatuş-mecanicului a fost una aşteptată, europeană şi modernă. Dar iată că opinia ministrului de Externe este susţinută şi de liderii usl care şi-o asumă integral. După minciuna cu „Băsescu nu vrea să intre România în Schengen” (Ponta), acelaşi mitoman susţine, la 3 zile distanţă un punct de vedere din care transpare evident modul şantajist de a face politică al actualei puteri: „Dacă nu intrăm acum, mai târziu nu va mai fi o prioritate pentru NOI (s.m) intrarea în spaţiul Schengen”. Aşadar, „noi” nu înseamnă, aşa cum poate s-ar gândi cineva, noi – poporul român, ci „noi” – clica de derbedei penali ajunsă la putere. La fel de evident este că actuala politică dusă de golanii roşii este una personală, în propriul folos şi subordonată criminal intereselor Rusiei. In realitate, Ponta ştie foarte bine că peste o săptămâna România nu va intra în spaţiul Schengen, afirmaţie făcută limpede în interviul acordat de Ponta lui Ion Cristoiu.

Deci, putem face pasul până la concluzia că aroganţa despre care vorbim este o premeditare, o ocazie de a depărta ţara de UE.

Realitatea este că naţional-socialiştii aflaţi la putere urmăresc ieşirea ţării din UE şi apropierea până la identificarea cu aceasta, de Rusia. Declaraţii arogante, mincinoase şi rupte de realitate făcea şi Hitler, jucând ipocrit cartea „democraţiei” în timp ce-şi consolida poziţia internă şi-şi construia sistemul represiv şi tot asemenea declaraţii fac şi liderii usl, în timp ce acţiunile subterane duc spre subordonarea totală a Justiţiei. Revocarea complet lipsită de o motivaţie limpede şi legală, a membrilor CSM Ghica şi Dănileţ este o acţiune similară celei de instaurare a dictaturii unui grup de pucişti în Germania anilor '30.


Aceste declaraţii iresponsabile ale uslaşilor, ca şi acţiunile lor ulterioare ce sunt evidente încă de acum vor costa enorm România, care deja este profund afectată de iresponsabilitatea primului guvern Ponta. Legea bunului plac e pe cale să devină politica internă şi externă, politică fiscală şi de „protecţie socială”, iar opoziţia încă nu e capabilă să aibă o reacţie, fie ea doar verbală.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu